Bellen via het internet met de

IP Businessmanager®

‘Een betrouwbaar VoIP telefoniesysteem die u zonder onnodige investeringen ongestoord laat bellen via het internet.’

Wat is VoIP?

VoIP staat voor Voice over IP en betekent dat een gesprek wordt gevoerd over het internet. Met VoIP stuurt u spraak door middel van digitale ‘pakketjes’ over uw internetverbinding, waardoor u gewone telefoonlijn komt te vervallen. Het is daarbij niet nodig dat de ontvanger ook gebruik maakt van VoIP telefonie, zoals bijvoorbeeld bij Skype en Facetime het geval is. De IP Businessmanager® is een VoIP telefoniesysteem dat u in staat stelt om gebruik te maken van deze techniek en biedt u veel voordelen, zowel kostentechnisch als functioneel.

Wat heb ik nodig voor VoIP?

Om via VoIP te bellen heeft u een verbinding met het internet nodig. Daarnaast moet uw huidige telefonie-omgeving aangepast worden voor VoIP gebruik. Met VoIP kunt u via een vast toestel, mobiel, tablet of computer bellen en ook bestaande toestellen kunnen we meestal weer aansluiten. In tegenstelling tot andere VoIP telefoniesystemen werkt de IP Businessmanager® namelijk met vrijwel elk toestel. U hoeft dus geen onnodige investeringen te doen om gebruik te kunnen maken van VoIP telefonie. 

 

Internetsnelheid bij VoIP?

De snelheid van uw internetverbinding bepaalt de spraakkwaliteit en het aantal gesprekken dat gelijktijdig via VoIP gevoerd kunnen worden. Het is daarom belangrijk om goed in kaart te brengen hoeveel bandbreedte de applicaties gebruiken bij u op locatie of onderweg. Er dient altijd voldoende bandbreedte te zijn voor VoIP, daarom richten wij uw internetverbinding zo in dat u ongestoord kunt blijven telefoneren. Met de IP Businessmanager® bent u gegarandeerd van een goede gesprekskwaliteit.

Is VoIP betrouwbaar?

Met de IP Businessmanager® worden spraak en data verpakt in digitale ‘pakketjes’ die volledig beveiligd zijn, dit gebeurt o.a. door encryptie. Bij een internet storing schakelt de telefooncentrale het belverkeer automatisch door naar een voorgeprogrammeerd telefoonnummer of een groep met meerdere gebruikers. Op een mobiele telefoon belt u zelfs ongehinderd verder via het mobiele datanetwerk, mocht het wifi-bereik onverhoopt wegvallen. De IP Businessmanager® wordt gehost op meerdere datacenters verspreid over diverse landen, waardoor het risico op uitval van het telefoniesysteem nihil is.

Meer weten over de IP Businessmanager®