Best Specialized Partner 2018 | Goede doelen

Adatum levert een volwaardige telefonieoplossing met het IP Businessmanager communicatieplatform. Het IP Businessmanager Charity concept biedt dat stichtingen, goede doelen, verenigingen en organisaties die betrokken zijn bij het welzijn van mens en dier, deze telefonieomgeving geheel kosteloos geleverd krijgen. Het doel van de IP Businessmanager Charity is er voor te zorgen dat het geld niet naar dure communicatieoplossingen gaat, maar dat dit in de eigen organisatie kan worden geïnvesteerd. Deze klanten vormen een kwetsbare groep, want telefonische bereikbaarheid is meestal wel hét medium om met hun sponsoren, achterban, zorggroep en donateurs in contact te blijven. Met het IP Businessmanager Charity communicatieplatform zijn er feitelijk bijna geen eenmalige investeringen en zijn de maandelijkse kosten nihil. Dit trekt Adatum door naar de hardware door gebruik te maken van bestaande apparatuur, of in samenwerking met leveranciers, waarbij de producten tegen zwaar gereduceerde prijzen worden geleverd. Zo heeft Adatum over 2017 bijna 3.600.000 euro bespaard voor de aangesloten organisaties. Momenteel worden twee tot drie Charity-omgevingen per week uitgerold. “Charity is eigenlijk een beetje uit de hand gelopen project aan het worden en inmiddels hebben we twee personen fulltime hier op zitten. Binnen de Charity-omgeving zien we dat de organisaties ook met elkaar praten en ons aanbevelen. Adatum bedient inmiddels al een groot aantal van de bekende goede doelen en dit neemt dus elke week toe: tussen de 300 en 400 organisaties.

Juryrapport: “Een prachtig initiatief om gratis telecomoplossingen te bieden aan welzijnsorganisaties en daarbij ook nog precies snappen wat deze organisaties aan communicatietechnologie nodig hebben.”