Best Cloud Communications Project 2018 | Landelijke luisterlijn

Sensoor is de Landelijke Luisterlijn, dag en nacht het hele jaar bereikbaar voor mensen die behoefte hebben aan een vertrouwelijk gesprek. Per mail, per chat en 24/7 per telefoon. Met ruim 2.800 toestellen, 30 locaties en ruim 1.700 vrijwilligers (thuiswerkers), voeren de medewerkers van Sensoor jaarlijks meer dan 290.000 gesprekken met mensen die angstig zijn, het leven niet meer zien zitten, onzeker zijn of behoefte hebben aan contact. Adatum is gevraagd een uniek VoIP-communicatieplatform op te zetten met een volledig geïntegreerd dashboard waarop de gebruikers real-time allerlei data kunnen verwerken, waarbij e-mail, chat en telefonie op één platform samenkomen. met het IP Businessmanager VoIP Cloud communicatieplatform van Adatum is dit project van scratch af aan opgebouwd onder behoorlijke tijdsdruk (drie maanden). Alle aangesloten toestellen waren IP en zijn hergebruikt. Omdat het IP Businessmanager VoIP Cloud communicatieplatform géén licentiemodel kent, zijn ook de maandelijkse besparingen aanzienlijk. De stabiliteit en continuïteit van het communicatieplatform, alsmede de verwerking van alle ingevoerde data waren echter prio 1. Al het andere is daaraan ondergeschikt. Het landelijke 0900-nummer is eveneens omgezet. Door onder andere de samenwerking met Justitie, de ACM en Voiceworks heeft Adatum de beschikking over alle inkomende nummers, waardoor snel geschakeld kan worden bij calamiteiten. Er zit een zéér streng rechtenbeleid op het platform en in alle lagen maken we gebruik van zeer uitgebreide encryptie modules. De vrijwilligers krijgen een hashcode te zien van het nummer en de beller en vrijwilliger kunnen daardoor volledig anoniem met elkaar praten. Ook voor de gehele organisatie Sensoor zelf is het platform afgeschermd. Er vinden jaarlijks bijna 6.000.000 minuten aan gesprekken plaats via het platform.

Juryrapport: “Hier is niet de gemakkelijkste weg gekozen, maar de weg die voor de klant het beste is. Een prachtige implementatie op een plaats van levensbelang.”